Polishögskolan skolstart

Ja idag var det dags att beträda PHS-Sörentorp igen då. Jävligt trött när jag vaknade runt 08 imorse, och det höll i sig under hela dagen. Tänka sig att man redan går i termin 3.  Kursstarter i vapenhantering, akutsjukvård och bastaktik. Verkar bli en kul höst. Jag och Rikard hann med 3km löpning och ett bröstpass på gymmet, gick tungt i löpspåret men körde ju igår också, nåt att skylla på.

Veckan är väl laddad med vapenhantering känns det som. Ska träna lite simmning också. Åker inte hem till helgen, blir kvar. Saknar redan min älskling ska klarar mig i 2 veckor utan henne nu. 

Det var allt för idag!   

Snart dags

Ja på måndag kör skolan igång, ska bli roligt att se alla sina klasskompisar igen. Denna vecka har varit fylld av träning, har lyckats löpa varje dag. Känns något bättre i flåset!

Var och badade i onsdags, skönt, solen stekte. På kvällen gjorde jag och Emma en vandring i Birsta city och kollade in de nya affärerna.

Det mindre roliga var att bilen inte gick igenom besiktningen, nån bromsinställning som inte var rätt. Får ta mig till Stockholm utan bill denna gång. Pappa ska komma ner med den senare. Blir till att inhandla ett SL -kort.

Ska jobba inatt också, tog på mig ett extra pass.

Åker Y-buss ner på Söndag morgon.

Kommer ett inlägg på måndag!

Gröna Lund

Igår var det besök på Gröna Lund, skoj. Blev inte så många karuseller men spökhuset och några chokladhjul avverkades. Blev kallt senare på kvällen så vi åkte hem vid 22 tiden.  På dagen så tog Daniel med oss på söder och till chokladabirken, gott med choklad. Sen kollade vi lite i Kungsan på The voice och andra saker som fanns där.

Blev bra inköp på IKEA förrgår, en lampa, papperskorg, matta och ett nytt överkast. Ska ordna några tavlor också så jag får bort ekot i rummet.
 
Idag åker vi hem efter en vecka, ska ta det lugnt nu de sista dagarna innan skolan börjar den 27:e.

Mot Arlanda!


"Den är giftig o den smittar ner dig
Du har hört den förut så du visslar med mig"




Hinderbana

Igår så provade jag och Rikard att köra hinderbanan på PHS, gick bra. Kändes inte som att man skulle misslyckas på det prov som komma skall. Sen blev lite styrketräning, snart skoldags. Man längtar att få komma igång.
På dagen så var vi på stan och både Jag&Sofie klippte oss.

Idag så ska vi till IKEA och köpa lite grejer till mitt rum. Samt spana in Barkaby outlet.

Det var allt så länge......

Kryssning

Tillbaka i Stockholm, var en härlig kryssning över till Helsingfors.

Nu blir det några sköna dagar här i Stockholm.


Akuten 800

Igår gjorde jag sista jobbnatten inom akutsjukvården, sommaren har gått fort, den är ju inte slut än som tur är. Nu blir det 2 veckors ledigt innnan skolan börjar.
Hur har sommaren varit då, rent arbetsmässigt? Ja blickar man tillbaka så har den varit intressant, alla dessa sjukfall som finns. Man lär sig nåt nytt för varje patient man vårdar, känns skönt att få gå hem från jobbet och veta att man hjälpt någon och i nåt fall även räddat liv. Sen finns det ju mindre roliga sidor, det som jag inte glömmer från sommaren är när vi får in en 11-årig pojke från en brand, han har blivit  rökskadad och hjärtat har stannat, på akutrummet så gör vi så gott man kan men det räckte inte denna gång, efter ett tag så avbryter vi HLR och pojken förklaras död, sånt glömmer man ALDRIG, man får komma ihåg att man gjorde så gott man kunde. Det jobbiga är ju när man hör hur föräldrarna får reda på vad som hänt, usch.

Sen har jag haft lite extra koll på alla poliser som varit på akuten för att ta upp anmälan om olika saker, även på fältet har man kikat lite extra på va de gör. Om 10 månader står man där själv i unifomen : )

Igår så var jag och Sofie på tandoori och åt indisk mat, gott. Imorrn åker vi till Stockholm. Blir skönt med lite semester. Återkommer med en bra blogg i mitten av veckan.

Slut från Yngve 1



Värme

Vilka härliga dagar det varit, hoppas det håller i sig nu. Jobbar min näst sista natt nu sen blir det ledigt, redan på måndag åker sofie och jag till Stockholm, mor&far bjuder på kryssning till Helsingfors.

Har hunnit med styrketräning idag också, skönt. Även 2 löp pass denna vecka.

gäspar redan.......

Prideparad

Vaknat precis, kom hem vid 5- tiden inatt efter en skitskoj kväll med Nystedt och Co! 

Gårdagen började med prideparad, första gången jag såg paraden, var jättekul att få se, ska lägga ut lite bilder. Vi hade en hyfsad position vid hornsgatan på höjden. 

På kvällen så blev det mingolf på söder, tyvärr så förlorade jag och Sofie med udda slaget, men nästa gång då jävlar. Sen hem fort och byta om för att ta en krogvända. Vi började på snaps på söder, sen vidare mot Stureplan. Under kvällen hann vi med att möta upp 2 fransmän som Sofie ska guida runt i stockholm imorrn, vi med hjälp av Elin skickade dem med taxi till Odeplan :)
Natten avslutades på Bluemoon bar!


  


Pizza hut

Igår ankom vi huvfudstaden, smidigt när man flyger nere på 40 minuter, tyvärr fick vi inte sitta med varann, men nästa gång blir det telefon incheckning. Väl framme blev det buss till Edsberg, dumpa väskor och sen vidare in till city med pendeln. Hungriga som bara den så insåg vi att alla resturanger stänger 22:00 och vi var i stan vid 21:30 tiden.
Räddningen blev Pizza hut : )

Idag så har det blivit shopping, Sofie har gjort bra fynd och jag har köpt ett par nya nike skor och ett par Tiger jeans.

Ikväll så är vi hemma hos Johan och har ätit en kanonmiddag, så nu blir det mera vin och lite snack........


27 år fyllda

Japp då var man 27 då : ) Dagen började med att jag och Sofie åkte till Café charm i Birsta och åt frukost, gott med nybakt brö på morgonen. Sen gick hon på jobbet och jag åkte hem mätt och belåten, sov någon timme till.

På dagen gjorde jag inget särskilt, läste alla grattis sms som kom och satt vid datorn och ordnade lite saker . Hämtade Sofie vid 17:30 tiden, sen åkte vi + mor&far ner på stan och dinerade på Stekhuset, oj vad jag åt. Var grymt gott. Sen körde vi hem föräldrarna och styrde mot   ljusta för lite efterrätts tårta, blev lite kort om tid men en tårtbit och paketöppning, finatröjor fick jag : ) Har fått pengar och lite annat smptt och gott. Önskade mig inte särskilt sådär..

Sitter på jobbet och sista natten denna vecka, imorrn så åker vi troligen till Stockholm, en fullspeckad helg stundar. Höjdpunkten blir nog på lördag då vi ska se på pridetåget och gå på Grönalund.

Det var allt......ska återkomma med lite bilder i nästa blogg inlägg.