Basuniform

Idag har det varit en lugn dag på PHS, sovmorgon mycket välbehövligt. Sen hade vi trafik, en helt värdelös lektion där jag inte lärde mig ett jävla dugg. Som tur var så hade jag Rikard på min högra sida och S.Bergefur på min vänstra sida så jag hade några att prata med. Efter några timmar värdelös lektion så var det dags för lunch, idag så var det Theo som föreslog plats för vår lunchering. Vi åkte till det nya Thaistället i helenlund (se bild) var mycket gott.

På eftermiddagen hade vi vårat handledningsamtal, gick lugnt tillväga alla fick säga sitt.
Efter detta så provade vi vår fin uniform, den som vi ska ha på vår examen, vad ful den är. Men en gång och aldrig mer behöver jag ta på den hoppas jag. Provade även regnjackan och en vanlig insatsjacka.

Fortsatte eftermiddagen och kvällen ute i Sigtuna, vad vi åt framgår kanske av bilden *ler* Är ju så bra på att välja ut vad som ska ätas!

Är bra skäggig nu också, men ska hålla ut ett tag till!

Pluggat lite och sett efterlyst! 

 Imorrn fredag yeees......image140
image141
image142

Seg dag

Vilken seg dag, upp tidgt imorse för att ha Poliskunskap gick bra. Några frågetecken rätades ut. Sen hade vi skytte, idag sköt jag riktigt bra, är nöjd, Fick prova 2 handsfattning också gick inte så mycket bättre med det.

Sen hade vi jordens håltimme, slutar vid 12 och nästa lektion 16:50. Jag drog iväg till Täby och simmade några längder, börjar kännas lite stabilare inför provet nästa fredag. Skönt!

Ikväll så var jag hemma hos Fredde, han sköter om sina föräldrars hus när de är borta. Vi åt en god middag som Marie lagade till och sen pluggade vi. 
 
Imorrn är det sovmorgon....yeees!! 

Förkyld

Då var dagen då det var prov i hinderbanan, och jag är förkyld. var min egen läkare imorse och bestämde mig för att ta banan någon annan gång, om 2 veckor. Klassen gjorde ifrån sig bra och mina kära basgruppskollegor var lysande, bra jobbat!

På eftermiddagen så hade vi beeteendevetenskap, fokus på traumatiska kriser. Intressanta diskussioner om hur man tar hand om folk som har kris och hur vi som poliser ska medddela dödsbud. Har själv varit med och meddelat dödsbud i mitt tidgare jobb, ingen rolig sak men jag känner ändå att jag klarar av den uppgften samt kan hantera de som får budet. Känns skönt inför det kommande yrket.

Åkte och tankade bilen efter skolan sen så hem och skriva o-botar så de är klara tills imorrn. Ikväll så blir det lugnt, ska se till och bli frisk.

På fredag kommer min gussilago!

Bra textrad:
"Jag blundar, Och håller andan lite till, Hjärtat stannar, Fan va ska jag ta mig till"

Övning PHS

Idag har det varit en kul dag. Praktiska övningar i like it! Hämtade Polisbilar imorse, fick nån gammal jävla 740 som sett sina bästa år. Första fallet vi fick var en trafik olycka med 4 skadade, kom dit som andra bil och fick genast ta hand om en "gravid" kvinna. Vi klarade övningen bra.
Sen blev det baksidan av yrket, rapport skrivning.

I nästa moment som spelade vi skadade i en mc-olycka. Jag var passagerare och Elin var förare till min stora stog så omkom Elin på plats, vi ses i nangijala *ler* Theo och larsa var utklädda till bärplockare och var vittnen till själv händelsen. Var kul att spela lite chockad.

Sen övade på att skirva ordningsbotar rsetn av dagen, en riktig lapplisa!
Åkte in till stan i eftermiddags och lämnade in en klocka som min sötnos äger. Den ska lagas, fick ta mig ända till karlaplan!

2 bilder från dagen...........

image136
image139 

Vägskatt!

Dagen har ju varit bra, vaknade imorse alldeles för tidgt för mitt eget bästa, mår ju illa på morgonen. Men jag är inte gravid vad jag vet. Full fart mot PHS och skjutbanan, väl framme så på med uniformen och utkvittering av vapnet,pangen eller sig sauer! Många namn där.  

Sköt ju inte så bra idag, men prickade tavlan, vår vapenlärare är en speciell kvinna skriver inget mer! Hennes motto är i allafall "krut luktar gott"

Nu i eftermiddags så var Theo och jag inne på kronoberg och simmade, grymt mycket folk där men vi hann med några längder. Trött i armarna nu känner jag. Sen tog vi en tur på stan, ner mot kungsan, in i PK huset vidare mot plattan. På plattan så var det stor uppsamling av vänster vänner, lugnt och fredligt var det. Men nog hittade jag och "bomben" en och annan skälig där. Betalde vägskatt idag också på seven elevenen upplevelse i sig för en norrlänning som mig

Imorrn har vi storövning, känns kul att få åka lite polisbil och agera. Larsa kör, Tapper tar snacket, Theo tar lagstödet och jag sjukvården! 

Over and out from Edsberg!

 

16 September

Då var helgen slut då....suck. hade en toppenhelg hemma i Sundsvall, bara umgåtts med min flicka. Flyget var försenat i fredags när jag lyfte från Arlanda men väl hemma så blev det middag och myskväll. Lördagen blev det shopping, köpte ett par snygga jeans på MQ i Birsta, har blivit duktigt med butiker där nu. På kvällen så tog vi det bara lugnt.

Ikväll har jag sett på film här hemma med mina 2 vapendragare! Regnar över Stockholm, hoppas det drar bort snabbt nu. Hann med styrekträning ikväll också, körde ett lätt pass biceps och bröst!

Veckan på Polishögskolan är laddad med roliga saker, imorrn bitti har vi filmvisning gällande bastaktik fortsätter under hela dagen.Och på tisdag är det skytte igen. Sköt ju hyfsat i fredags : )

Ska träna också bör hinna med 2 pass simmning, 3 styrkepass och hinderbanan.

Det var allt för nu!

I efterlyst ikväll!

Återigen har man genomlevt idol, Sverige kryllar ju av stolpskott! Men det är bra att se dessa männsikor för jag tror att många av dom kommer jag att möta senare i mitt liv som Polis!

Dagen har varit lugn, var iväg på lunchen och tog ett simpass med några i klassen. Hunnit med att packa också, imorrn bär det av mot Norrland.

Snart är det Efterlyst, ett måste för Polisstuderande!

Lite trång uniform : )
image132

Bastaktik

Träningvärk har varit dagens tema, fy fan vad slut jag har varit i armarna efter simfysen igår.

Idag så har vi haft bastaktik, mycket att tänka på innan man ska agera inne i hus tillexempel, fast det är en grym känsla när man stiger in med vapnet i färdigställning!

Ikväll så har Elin från klassen varit här och fikat trevligt värre. Och vi har även förärats av ett besök av Mr Nystedt som åt sin pasta och åkte härifrån! 

Imorrn så har vi ännu mera blankett genomgång, trist. Kortfattad så går man igenom hur vi ska skriva ut böter till folk som kört för fort eller urinerat utomhus.

48 cm & 21 cm

Läs på våra magar!

image131


Göteborg

Då var jag tillbaka efter en helg i Göteborg. Var en lyckad tillställning, alla var nöjda med mitt arbete : )

Denna vecka är hyfsad soft i skolan, imorrn 2 lektioner och sovmorgon. På tisdag har vi simmining, usch vad jag ogillar det, hoppas det går bra nu bara.

Skytte står på schemat, på fredag ska vi skjuta skarpt!

På fredag bär det av hem mot Sundsvall och till min Gussilago *ler*
 
Blir nåt mer inlägg veckan också hoppas jag!

Bye!

Derby

Kollat på derby mellan AIK-Hammarby ikväll på Råsunda. var bra drag, vi var ett gäng från klassen som var där.

Idag så har jag,Anders och Theo varit och simmat, vii kommer att bli bra på det där. I skolan har det bara varit en lektion, skytte med laser, fick till hyfsade träffar på tavlan.

Imorrn blir det möte på länskrim :)

image129
image130

Kräftskiva

Igår var jag på kräftskiva med Rikard, var himla skoj. Jag blev något överförfriskad : ) dettat har kännts idag då jag haft en jobbig bakfylla. Har vaknat till liv nu kring 14-tiden. Skulel ju ha sprungit hinderbana med Elin idag också men både hon och jag insåg att det är inget för oss på en söndag :)

Ikväll blir det lugnt här, ska läsa igenom en bok som jag lånat.

Imorrn har vi bara en lektion, soft dag.


Saknar min älskling!


Första veckan

Första veckan i skolan är avklarad, skönt att komma tillbakak och träffa alla klasskompisar. De var sig lika. Denna vecka har det varit en hel del kurstarter. skytte,poliskunskap-trafik, juridik-trafik och bastaktik. Skytte var riktigt skoj, känns som man verkligen var polis när man fick stoppa ner sigsauern i hölstret.

Badade i edsviken i fredgas, nån livräddningsövning, fy fan vad kallt. Blev alldeles paralyserad tyckte jag när man kom i vattnet. 

Igår så åkte jag ut till Sigtuna och hälsade på min syster, trevligt värre, godmat och massa snack.

Ikväll blir det kräftskiva med Nystedt , Erica och vänner till henne, ska bli kul att träffa lite nytt folk.

Imorrn ska ja hinna med träning också, måste slipa på hinderbanan.

Det var allt!